In de mediaOp Internet

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de digitale nieuwsbrief.


Naam

 
E-mail


 


Laatste Nieuws


Rijstexperiment
op Internet


Zweefmolendialoog
Weblog Kluun


Kijk eens naar
Athalie’s rijstexperiment


Rijstexperiment op TV bij de
Spek & Bonen Show VPRO


Is deze site een marketingtruc?
In het Parool


Interview met Frank Bruining.
Radio Noord Holland
 

 
Rijstexperiment in de media
 
Persbericht
Persbericht

 

 

Veldhoven, 27 februari 2007

 

website zoekt dialoog met wetenschap


Toverrijst bestaat echt

 


Veldhoven – Rijst die gaat schimmelen omdat het wordt uitgescholden, kan dat? Het klinkt tamelijk ongeloofwaardig. Toch gebeurt het. Wie dat niet geloven wil, kan het door middel van een experiment zélf uitproberen. Op
www.toverrijst.nl staat het eenvoudige experiment stap voor stap beschreven. De website wil over dit fenomeen en mogelijke effecten op ons denken de dialoog aangaan met wetenschappers en media.

 

Men neme twee potten gekookte rijst. De ene pot wordt dagelijks liefdevol toegesproken. De andere pot dagelijks met overtuiging uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is. Het resultaat: na een tot twee weken begint de rijst in de uitgescholden pot te schimmelen, terwijl de rijst in de andere pot maagdelijk wit blijft.

“Het is een verbijsterend gezicht”, erkent Frank Bruining die samen met Karel Emck de website heeft opgezet. “Op de een of andere wijze hebben onze gedachten - die we omzetten in woorden en gedrag - een effect op de rijst. Volgens mij heeft het te maken met de effecten van positieve dan wel negatieve energie op water, waar gekookte rijst voor een groot deel uit bestaat. Ik vraag me dan ook af wat het effect is op andere voedingsmiddelen of zelfs mensen, die eveneens voor een groot deel uit water bestaan.” Het experiment werpt ook een heel nieuw licht op de veel gehoorde uitspraak ‘schelden doet geen pijn’. “Schelden doet wel degelijk pijn, dat weten we natuurlijk allemaal. Het rijstexperiment maakt dat zichtbaar”, aldus Bruining, die dit ook als een interessant experiment ziet voor scholen om pesten tegen te gaan.

 

Het doel van de website is om een breed publiek kennis te laten maken met het effect van positieve en negatieve energie. Het rijstexperiment is daarvan een aansprekend voorbeeld. Op de site kunnen de resultaten van het experiment, dat mensen zelf thuis doen, worden gepubliceerd. Ook is er volop ruimte voor discussie.

In de ‘serieuze wetenschap’ lijkt het serieus nemen van de effecten van energie op water nog een taboe. De site heeft dan ook niet alleen als doelstelling het publiek te informeren, maar wil ook de dialoog met de wetenschap aan gaan. In samenwerking met de wetenschap zal er dan ook een poging worden gedaan om de effecten van het rijstexperiment ook wetenschappelijk hard te maken. Meer informatie is te vinden op de website: www.toverrijst.nl.

 

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Bruining: 0183 404583 email: info@frankbruining.com

 

Disclaimer & Spamnotice

Dit persbericht is verzonden door communicatiebureau Mediahuis te Amersfoort in opdracht van Toverrijst.nl. De inhoud van dit bericht is voor verantwoordelijkheid van onze opdrachtgever. Bij het samenstellen van de verzendlijst proberen wij verzending naar irrelevante media-adressen zoveel mogelijk te vermijden. De verzendlijst is samengesteld op basis van de volgende gegevens: Het handboek Nederlandse pers: www.handboeknederlandsepers.nl en De Perslijst: www.deperslijst.com Deze informatie is door redacties en journalisten zélf verstrekt. Wilt u hierover meer informatie, stuur dan een email naar persdiensten@mediahuis.nl